Oświadczenie w sprawie przełożenia XI Krakowskich Miniatur Teatralnych na 2021 rok

Drodzy Przyjaciele KMT,

Festiwal Krakowskie Miniatury Teatralne to zawsze wielkie święto teatru, wypełnione kulturą i rozrywką najwyższej klasy: najlepsze spektakle teatralne – prezentowane w Krakowie po raz pierwszy, najwybitniejsi aktorzy, spotkania z twórcami i wspaniała, festiwalowa publiczność.

Okoliczności sprawiły niestety, że nie będzie nam dane go zorganizować w tym roku. Jedenasta edycja odbędzie się w roku 2021.

Od kilku tygodni w naszym kraju obserwujemy sytuację mającą na celu opanowanie epidemii COVID-19. Po przeanalizowaniu ryzyka związanego z organizacją XI Krakowskich Miniatur Teatralnych, w trosce o zdrowie i życie widzów, artystów, zespołów technicznych i naszych pracowników podjęliśmy decyzję o przeniesieniu festiwalu na przyszły rok i organizację go w terminie 16 – 25 lipca 2021 roku.

Mocno liczymy jednak na Państwa zrozumienie i jednocześnie zapewniamy, że w bogatej ofercie Krakowskiego Forum Kultury znajdą Państwo w okresie letnim mnóstwo ciekawych i różnorodnych wydarzeń kulturalnych oraz edukacyjnych, do udziału w których już teraz gorąco Państwa zachęcamy. W Krakowskim Forum Kultury każdy znajdzie coś dla siebie!

Do zobaczenia,

Krakowskie Forum Kultury